U bent hier:
  • Home
  • Frank van Batenburg
frank

Frank van Batenburg

Bedrijfskundige controller in de publieke sector, met onderwijs als specialisme.

Resultaatgericht, met een eigentijdse kijk op bedrijfsvoering
AchtergrondBedrijfskundige, bedrijfseconoom, interim-controller
Brancheorganisatie
NetwerkorganisatiesOverheidscontrollers, ZwartNovaGroep en Rotary Purmerend
Telefoonnummer06-28058392
Bedrijfvan Batenburg bedrijfskundig bureau
Emailfbg@OverheidsControllers.nl

Stijl van werken

De persoon Frank van Batenburg legt actief persoonlijke contacten, gaat enthousiast met anderen om en neemt in groepen gemakkelijk de leiding. Komt regelmatig met nieuwe ideeën, werk­wijzen en toepassingen. Bewaakt zorgvuldig de behoeften en belangen van anderen en stelt zich realistische en haalbare doelen. Reageert doorgaans kalm, wel­overwogen en zelfverzekerd wanneer zaken tegenzitten.

Frank levert graag de inhoudelijke bijdrage, is vindingrijk in mogelijke verbeteringen in het proces, opereert zelfstandig, weet wat er van hem verwacht wordt en benadert vraagstukken vanuit een breed bedrijfs­kundig perspectief. Hij is in zijn element als organisaties zich in een veranderende omgeving verder willen ontwikkelen.  Enerverende situaties waarin een financiële crisis onafwendbaar lijkt, vormen voor hem een ultieme uitdaging het beste resultaat te bereiken. Frank is een ervaren interim-controller binnen gemeenten en in de onderwijssector. Hij opereert graag op bestuur en directieniveau. Het spanningsveld in politiek gestuurde organisaties is hem niet vreemd.

Deskundingheid

  • financieel crisismanagement binnen schoolbesturen primair en voortgezet onderwijs;
  • op orde krijgen van de bedrijfsvoering, waarbij (de implementatie van) Planning & Control vooral ondersteunend is aan de doorontwikkeling van het primaire proces;
  • veel ervaring in het opstellen van jaarrekeningen, formatieplannen, managementrapportages en begrotingen, inclusief de procesbegeleiding tot vaststelling en goedkeuring van deze producten.
  • Bedrijfskundig adviseur, waarbij de onderwijssector zijn specialiteit is (wet en regelgeving,  maatschappelijke ontwikkelingen, onderwijsvernieuwing, bekostiging, Governance, ed.)